Ισχυρά χτυπήματα σε ρούβλι και ρωσικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά χτυπήματα σε ρούβλι και ρωσικές μετοχές
Οι ρωσικές μετοχές και το ρούβλι κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως τη Δευτέρα.

Σε χαμηλά σχεδόν δύο ετών κινείται το ρωσικό ρούβλι (χαμηλά Μαρτίου 2020), αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν Πούτιν αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες αυτονομιστικές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, βαθαίνοντας μια αντιπαράθεση με τη Δύση.

Το ρούβλι υποχώρησε πέρα ​​από το 80 ανά δολάριο κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Πούτιν αργά τη Δευτέρα ενώ οι μετοχές υποχώρησαν έως και 18% στις απογευματινές συναλλαγές. Παράλληλα τη Δευτέρα, ο δείκτης MOEX του Χρηματιστηρίου της Μόσχας έκλεισε με πτώση 11%, τη μεγαλύτερη από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014. Πλέον, το ρούβλι κινείται πέριξ των 80,2 έναντι του δολαρίου, που αποτελεί ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης που δοκιμάστηκε τέσσερις φορές τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το Χρηματιστήριο της Μόσχας υποχωρεί κατά 3,91% την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ρωσικές μετοχές και το ρούβλι κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως τη Δευτέρα, ενώ δεν είναι σαφές προς το παρόν τι σημαίνει η απόφαση του Πούτιν για τον κίνδυνο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για την οποία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες.

«Η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί», δήλωσε ο Cristian Maggio, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην TD Securities. «Σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα υποχωρήσουν σημαντικά περισσότερο από ό,τι τώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider