«Βαρίδι» για την Wall Street οι απειλές πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρίδι» για την Wall Street οι απειλές πολέμου στην Ουκρανία
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Τρίτη μέρα πτώσης για τον S&P 500.

Με αρνητικά πρόσημα μπήκε η Wall Street στην πρώτη μέρα της εβδομάδας, καθώς η ένταση στην Ουκρανία με το ενδεχόμενο εισβολής της Ρωσίας στην πρώτη και οι προβληματισμοί για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έφεραν αρνητικά πρόσημα στα ταμπλό.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,49% ή 171,89 μονάδες στις 34.566 μονάδες.

Ο S&P 500 απώλεσε 0,42% ή 18,45 μονάδες στις 4.400 μονάδες, στην τρίτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση του.

Ο Nasdaq παρέμεινε στάσιμος, με οριακή πτώση 0,23 μονάδων στις 13.790 μονάδες.

Στην ουκρανική κρίση, αναμένονται εξελίξεις γύρω από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με τη Ρωσία, με τις ΉΠΑ να προβλέπουν πως μια ρωσική εισβολή στην ουκρανική μεθόριο θα μπορούσε να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, οι ι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίασης της Fed, για περισσότερα σημάδια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Fed του Σαίντ Λούις, Τζιμ Μπούλαρντ, ζήτησε αύξηση του βασικού επιτοκίου της τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσεις μέχρι τον Ιούλιο.

Εμπορεύματα

Με «γκάζια» μπήκαν στην πρώτη μέρα της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία να ωθούν τον «μαύρο χρυσό» σε πολυετή υψηλά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, κέρδισαν 2,5% ή 2,36 δολάρια στα 95.46 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2014.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Απριλίου, ενισχύονται 1,54% ή 1,45 δολάρια στα 95.89 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού στο ξεκίνημα της εβδομάδας, φτάνοντας σε υψηλά μηνών, λόγω των ανησυχιών για την κρίση στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, ενισχύθηκαν 1,5% ή 27,30 δολάρια στα 1.869,40 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ο χρυσός από τις 17 Νοεμβρίου του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στη Wall Street, λόγω των ανησυχιών για την Fed και την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider