Μπούλαρντ (Fed): Επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού
«Ο πληθωρισμός κινείται πιο πάνω από την πορεία που είχαμε προβλέψει» ανέφερε το στέλεχος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Για την ανάγκη επιθετικής αύξησης των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία μίλησε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο Σαίντ Λούις, Τζιμ Μπούλαρντ.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Αμερικανός τραπεζίτης σημείωσε πως «χρειαζόμαστε εμπροσθοβαρή "σύσφιξη" των υποστηρικτικών πολιτικών μας σε σχέση με αυτή που είχαμε μέχρι τώρα. Ο πληθωρισμός κινείται πιο πάνω από την πορεία που είχαμε προβλέψει».

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 7,5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1982.

«Τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Fed και πρέπει να δράσουμε απέναντι σε αυτά τα στοιχεία, με ένα τρόπο που θα είναι οργανωμένος και δεν θα διαταράξει τις αγορές» τόνισε ο Μπούλαρντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα ήθελε να δει μια αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed κατά 100 μονάδες βάσης μέχρι τον Ιούλιο, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσει να πείσει τα άλλα μέλη της Fed για την παραπάνω αύξηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citi: «Γροθιά στο στομάχι» της Fed o πληθωρισμός, λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος

gazzetta
gazzetta reader insider insider