Πάνω από το 2% η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από το 2% η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2019
«Αυτά δεν είναι ενθαρρυντικά νέα για την Fed η οποία δίνει μάχη να οδηγήσει τον πληθωρισμό πίσω κοντά στον στόχο του 2%», σχολιάζει ο James Knightley.

Το 2% ξεπέρασε η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση για το ύψος του πληθωρισμού, σημειώνοντας σημαντική άνοδο μέσα στο τελευταίο δίμηνο, καθώς στα τέλη του προηγούμενου έτους βρισκόταν στα επίπεδα του 1,51%.

«Αυτά δεν είναι ενθαρρυντικά νέα για την Fed η οποία δίνει μάχη να οδηγήσει τον πληθωρισμό πίσω κοντά στον στόχο του 2%», σχολιάζει ο James Knightley, επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος στην ING, σύμφωνα με το CNBC και προσθέτει πως «οι αυξήσεις επιτοκίων δεν θα βοηθήσουν στην άμβλυνση των πιέσεων στην αλυσίδα προσφοράς και στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στη μερική αποθέρμανση της οικονομίας και να επιτρέψουν στη ζήτηση και την προσφορά να επανέλθουν σε μια καλύτερη ισορροπία σε βάρος της ταχύτερης ανάπτυξης».

Στο 7,5% ο πληθωρισμός για τον Ιανουάριο

Σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των υψηλών τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Κατά τον Ιανουάριο και σε ετήσιο επίπεδο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 7,5% έναντι 7,3% τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να ανέλθει στο 7,3%.

Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό πληθωρισμού από τον Φεβρουάριο του 1982.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η εκτίναξη του πληθωρισμού «έριξε» την τιμή του bitcoin

Λέιν (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης δεν χρειάζεται ιδιαίτερα αυστηρή πολιτική «σύσφιξης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider