Διευρύνεται για 4η συνεδρίαση το ανοδικό σερί στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται για 4η συνεδρίαση το ανοδικό σερί στην Wall Street
Το μπαράζ των θετικών ανακοινώσεων από τους κολοσσούς της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, αποτυπώνεται στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Τελευταία ενημέρωση 21.55

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το μπαράζ των θετικών ανακοινώσεων από τους κολοσσούς της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, αποτυπώνεται στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 221 μονάδες ή 0,62% και διαμορφώνεται στις 35.626 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,94% καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που βρίσκεται στις 4.589 μονάδες.

Κέρδη 0,5% καταγράφει, τέλος, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που οδηγεί τα κέρδη στην αγορά και βρίσκεται στις 14.417 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 8% σημειώνει ο τίτλος της Alphabet -μητρικής της Google, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των Microsoft και Meta που ενισχύονται κατά 1%, ενώ «άλμα» 14,5% σημειώνει η μετοχή της κατασκευάστριας ημιαγωγών AMC, μετά τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας στο δ' τρίμηνο του 2021.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 24% καταγράφει η μετοχή του κολοσσού των ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal, καθώς η εταιρεία υποβάθμισε τις προβλέψεις για τα έσοδα αλλά και τους νέους συνδρομητές κατά το τρέχον έτος.

Απώλειες 2% και για τον τίτλο της Starbucks μετά τις ανακοινώσεις για τις επιδόσεις της αλυσίδας στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, ενώ κέρδη άνω του 2,5% καταγράφει η μετοχή της General Motors, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των εσόδων της στο δ' τρίμηνο.

Μάκρο

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ προχώρησαν στην περικοπή θέσεων εργασίας για τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «έδειξε τα δόντια της» στην αγορά εργασίας της χώρας, όπως προκύπτει από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ADP.

Ειδικότερα, οι ιδιωτικές θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 301.000 στον πρώτο μήνα του 2022 μετά από αύξηση 807.000 θέσεων τον Δεκέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν άνοδο 207.000 θέσεων εργασίας.

Είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020 που οι θέσεις εργασίας καταγράφουν μείωση σε μηνιαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider