«Εκτόξευση» κερδών και εσόδων για την Alphabet, μητρική του Google

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτόξευση» κερδών και εσόδων για την Alphabet, μητρική του Google
«Εκτόξευση» κερδών και εσόδων για την Alphabet, μητρική του Google

Η μητρική της Google, Alphabet εμφάνισε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές εκτοξεύτηκαν μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης στη Wall Street.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα σπλιτ μετοχών 20 προς 1 που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο.

Στα κέρδη ανά μετοχή εμφάνισε 30,69 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 27,34 δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv. Στα έσοδα παρουσίασε 75,33 δισ. δολάρια έναντι 72,17 δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube ανακοίνωσε 8,63 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 8,87 δισ. δολαρίων ενώ τα έσοδα του Google Cloud ανήλθαν στα 5,54 δισ. δολάρια έναντι 5,47 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.
Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης αύξηση εσόδων της τάξης του 32%, αποδεικνύοντας και πάλι ότι κατάφερε να αντέξει τις πιέσεις από την πανδημία και τον πληθωρισμό.

Τα διαφημιστικά έσοδα της Google ανήλθαν στα 61,24 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, μια αύξηση από τα 46,20 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες της Wall Street για τη μονάδα cloud της, η οποία εμφάνισε έσοδα 5,54 δισ. δολαρίων. Η λειτουργική ζημία της μονάδας ανήλθε στα 890 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας συρρίκνωση σε σύγκριση με τη ζημία των 1,14 δισ. δολαρίων που είχε πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider