LGES: Ιστορική IPO 10,6 δισ. δολαρίων για τον προμηθευτή μπαταριών των Tesla και VW

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LGES: Ιστορική IPO 10,6 δισ. δολαρίων για τον προμηθευτή μπαταριών των Tesla και VW
Η LGES σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της IPO για να τριπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα έως το 2025 για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Ιστορικό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Ν. Κορέας έκανε η εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα LG Energy Solution και προμηθευτής της Tesla, τη GM και τη Volkswagen, «στέλνοντας» την στην δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο υψηλές αποτιμήσεις στην χώρα, μετά από την Samsung.

Η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει 10,6 δισ. δολάρια στην μεγαλύτερη IPO της Ν. Κορέας.

Οι μετοχές «άνοιξαν» στο 99% στην τιμή της IPO αν και υποχώρησε 11% αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η IPO αποτελεί το μεγαλύτερο deal στον κόσμο για φέτος, προσελκύοντας bids από θεσμικούς επενδυτές αξίας 13 τρισ. δολαρίων αυτόν τον μήνα.

Αλλά η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 90 δισ. δολάρια φαίνεται μικροσκοπική μπροστά στην αξία άνω των 200 δισ. δολαρίων της Contemporary Amperex Technology. Η LGES σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της IPO για να τριπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα έως το 2025 για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων και να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο Κινέζο ανταγωνιστή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider