ΟΠΕΚ: Μεγαλύτερη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο στο τέλος του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΕΚ: Μεγαλύτερη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο στο τέλος του 2021
Ο Οργανισμός διατηρεί την πρόβλεψη του για ζήτηση 4,2 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα για το 2022.

Αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο στο δ' τρίμηνο του 2021 κατέγραψε ο ΟΠΕΚ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, παρά τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» ενισχύθηκε κατά 5,7 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, φτάνοντας τα 94,6 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Για το σύνολο του 2022, ο Οργανισμός διατηρεί την πρόβλεψη του για ζήτηση 4,2 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, σε έκθεση του ΟΠΕΚ σημειώνεται πως «παρ' ότι οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να είναι βραχυπρόθεσμες στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, παραμένουν αβεβαιότητες για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού και για ενδεχόμενα νέα περιοριστικά μέτρα που μπορεί να λάβουν οι κυβερνήσεις, εν μέσω της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας».

Όπως έγραφε το insider.gr νωρίτερα, η τιμή του brent έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, καθώς η αύξηση της έντασης στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, μετά την επίθεση με drones εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Αμπού Ντάμπι από σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, δημιουργεί ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Οι άπιαστοι στόχοι του ΟΠΕΚ+ και οι «αφανείς» πιέσεις στις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider