Κέρδη στις ευρωαγορές, με την προσοχή να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές, με την προσοχή να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα
Άνοδος για το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών στο μέσο της εβδομάδας.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αποτελέσαν το κυρίαρχο θέμα για την προσοχή των επενδυτών.

Η άνοδος των αμερικανικών τιμών καταναλωτή σε υψηλά κοντά 40 ετών τον Δεκέμβριο του 2021 εντείνει τις προσδοκίες των αγορών για το ότι οι ισχυρές κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού το 2022.

Εξάλλου, μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο του 2021, σε ένα crash test για τις επιπτώσεις που είχε η ανησυχία γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον της νόσου στην πορεία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,61% στις 486,01 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,84% στις 4.317 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,81% στις 7.552 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε 0,43% στις 16.009 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 0,75% στις 7.237 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,62% στις 27.707 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,13% στις 8.767 μονάδες.

Μάκρο

Αύξηση εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, παρά τις πιέσεις από την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις αυξημένες τιμές εισαγωγών.

Ειδικότερα, η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,3% το Νοέμβριο του 2021, σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,4%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η ολλανδική Philips ανέφερε πως οι πωλήσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων εξαιτίας των προβλημάτων εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στην Wall Street, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «γεννά» προσδοκίες από την Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider