Οικονομία | Διεθνή
12-01-2022 | 13:15

Ευρωζώνη: Αυξημένη η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο, παρά τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Αυξημένη η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο, παρά τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, παρά τις πιέσεις από την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις αυξημένες τιμές εισαγωγών. 

Ειδικότερα, η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,3% το Νοέμβριο του 2021,σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,4%.

Σε μηνιαία βάση, η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκε 3,2%, των κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ η παραγωή ενέργειας και ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε 1,2% και 0,9% αντίστοιχα. Αντίθετα, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε 0,2%.

Μεταξύ των κρατών-μελών, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση καταγράφηκε στην Ιρλανδία, με ποσοστό 37,3%.

Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή στο σύνολο της ζώνης του ευρώ, υποχώρησε 1,5% το Νοέμβριο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξηση 1,4%.

Παράλληλα, η Eurostat αναθεώρησε καθοδικά τα μεγέθη του Οκτωβρίου σε μηναία πτώση 1,3%, από αύξηση 1,1% προηγουμένως. Έπειτα από την αναθεώρηση, η ετήσια παραγωγή αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% έναντι του προηγούμενου 3,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.