Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω των ανησυχιών για την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω των ανησυχιών για την πανδημία
Λίγο πάνω από τα 78 δολάρια ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό για τη Δευτέρα.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για την αρχή της εβδομάδας, με τα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» να πέφτουν λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και εξαιτίας των ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού.

Οι ανησυχίες για την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον έχουν επαναφέρει τους φόβους για μείωση της ζήτησης του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

Εξάλλου, οι τιμές των καυσίμων κινήθηκαν προς τα κάτω μετά από τη τάση αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Ευρώπη και ειδικότερα στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας, μετά από τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα τη Δευτέρα οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ με στόχο την αποφυγή εντάσεων στα ουκρανικά σύνορα. Ακόμα, η παραγωγή στο κορυφαίο κοίτασμα πετρελαίου Tengiz του Καζακστάν, επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα της, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη χώρα του Καυκάσου τις προηγούμενες μέρες.

«Τα γεγονότα στην ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή δείχνουν πως ορισμένα από τα προβλήματα επιλύονται, γεγονός που προκαλεί τους επενδυτές να πουλήσουν εν όψει των επερχόμενων συνεδριών και εν αναμονή νέων εξελίξεων» ανέφερε στο MarketWatch ο Τάιλερ Ρίτσει του Seven Report.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Φεβρουαρίου, έπεσαν 67 σεντ ή 0,9% στα 78.23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του Brent, παράδοσης Μαρτίου, υποχωρούν 1,37% ή 1,12 δολάρια στα 80.64 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για το πετρέλαιο λόγω των διακοπών εφοδιασμού από το Καζακστάν και τη Λιβύη

gazzetta
gazzetta reader insider insider