Γιατί ο χρυσός μπορεί να εκτοξευθεί στα 2.100 δολάρια το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο χρυσός μπορεί να εκτοξευθεί στα 2.100 δολάρια το 2022
Νέα ιστορικά υψηλά θα μπορούσε να δοκιμάσει εντός του 2022 ο χρυσός και πιο συγκεκριμένα τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά.

Νέα ιστορικά υψηλά θα μπορούσε να δοκιμάσει εντός του 2022 ο χρυσός και πιο συγκεκριμένα τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά, όπως εκτιμά ο David Lennox, αναλυτής της εταιρείας διαχείρισης Fat Prophets.

Μιλώντας στο CNBC «Street Signs Asia» ο Lennox ανέφερε πως η αδυναμία του δολαρίου και ο πληθωρισμός είναι μερικοί παράγοντες που είναι πιθανό να τονώσουν τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.

«Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2022, θα δούμε το χρυσό να δοκιμάζει το ιστορικό υψηλό των 2.100 δολάρια, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε να καταγράφει μια ανοδική πορεία πολύ πέρα από αυτό το σημείο μόλις το πιάσει», ανέφερε ο Lennox.

Το υψηλό του χρυσού καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2020, όταν έφτασε στα 2.063 δολάρια ανά ουγγιά σύμφωνα με την Eikon, ενώ πλέον διαπραγματεύεται περίπου στα 1.814 δολάρια ανά ουγγιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το δολάριο αποδυναμωθεί, θα ήταν ένα «δώρο» για τον χρυσό. Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο 6% - από περίπου 1%, με τον χρυσό να θεωρείται ως ένα κατάλληλο επενδυτικό όχημα για hedge έναντι του πληθωρισμού.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Lennox, οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσαν επίσης να ανεβάσουν τις τιμές του χρυσού νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider