Αλμα στα 3,7 δισ. δολάρια η περιουσία του Tang Xiao’ou μετά την IPO της SenseTime

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλμα στα 3,7 δισ. δολάρια η περιουσία του Tang Xiao’ou μετά την IPO της SenseTime
Η εντυπωσιακή IPO της εταιρείας κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες για «ήπια» απόδοση μετά τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισε.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία στα 3,7 δισ. δολάρια έγινε ο συνιδρυτής της SenseTime, Tang Xiao’ou, μετά την εντυπωσιακή IPO της εταιρείας με άνοδο 23% στην «πρεμιέρα» της στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Tang Xiao’ou αυξήθηκε κατά 300 εκατ. δολάρια κοντά στα 3,7 δισ. δολάρια, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τη μετοχή της SenseTime να καταγράφει άνοδο 7,3% πάνω από την αρχική τιμή προσφοράς.

Η εντυπωσιακή IPO της εταιρείας κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες για «ήπια» απόδοση μετά τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισε, λόγω της απαγόρευσης των ΗΠΑ για συμμετοχή των Αμερικανών επενδυτών.

Η πορεία του Tang έρχεται σε αντίθεση με τους «ομότιμους» του μεταξύ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών στην Κίνα, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνουν συνολικά περίπου 80 δισ. δολάρια το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Didi: Εκτός Wall Street 6 μήνες μετά την IPO - Θα εισαχθεί στο Χονγκ Κονγκ - Ράλι η μετοχή της

Η χρονιά ρεκόρ των IPOs και το «σήμα» για το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider