Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές, παρά τις ανησυχίες για νέα περιοριστικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές, παρά τις ανησυχίες για νέα περιοριστικά μέτρα
Κέρδη για το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση 15.04

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη δεύτερη μέρα της τελευταίας εβδομάδας του 2021, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να συνεχίσουν το «ράλι του Άγιου Βασίλη» και να κλείσουν με κέρδη το έτος.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, που κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων χθες και την ώρα που σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ετοιμάζονται να λάβουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας από την αρχή του 2022 και όχι πριν από το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,64% στις 488,59 μονάδες, με το σύνολο των επιμέρους κλάδων να κινείται σε θετικό έδαφος.

Ο Euro Stoxx 50 γράφει άνοδο 0,06% στις 4.290 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο παραμένει κλειστός λόγω αργίας στη Βρετανία.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,76% στις 15.956 μονάδες.

Ο CAC 40 στο Παρίσι ισχυροποιείται 0,62% στις 7.184 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,89% στις 27.473 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,67% στις 8.680 μονάδες.

Μάκρο

Σημαντικά άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (INE).

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του λιανεμπορίου στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομά της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν σε ετήσιο βαθμό κατά 4,9% έναντι συρρίκνωσης 0,7% προηγουμένως.

Η εικόνα στην Ασία

Θετικά πρόσημα σημειώθηκαν στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, με τον όγκο των συναλλαγών να διατηρείται σε ήπια επίπεδα εν όψει της αλλαγής του χρόνου.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε η μετοχή της Evergrande, με τον κινεζικό κατασκευαστικό όμιλο να ανακοινώνει την επανέναρξη των έργων σε διάφορα project που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται πως ο ASX/200 παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας στην Αυστραλία.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε 1,37% στις 29.069 μονάδες, στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,69% στις 3.020 μονάδες, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shenzhen Composite ισχυροποιήθηκε 0,83% στις 14.837 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έγραψε άνοδο 0,20% στις 23.270 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από την αισιοδοξία για την Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider