Wall Street: «Έσπασε» το αρνητικό σερί - Ράλι 2,4% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Έσπασε» το αρνητικό σερί - Ράλι 2,4% για τον Nasdaq
Οι επενδυτές «γύρισαν τον διακόπτη», βάζοντας -προς ώρας- στην άκρη τις ανησυχίες αναφορικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανικοί αγορά, με τους επενδυτές να γυρνούν τον διακόπτη και να βάζουν -προς ώρας- στην άκρη τις ανησυχίες αναφορικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έκλεισε με σημαντικά κέρδη 560 μονάδων ή 1,61% και διαμορφώθηκε στις 35.492 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.649 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,78%.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 2,4% στις 15.341 μονάδες, την στιγμή που ο δείκτης VIX έκλεισε στις 21 μονάδες με πτώση 8%, ενδεικτικό της αποκλιμάκωσης της μεταβλητότητας στην αγορά.

Στο ταμπλό, «άλμα» κατέγραψαν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιρειών με την Delta να ενισχύεται κατά 6,2%, την United Airlines κατά 7%, ενώ η ταξιδιωτική Carnival Corp. σημείωσε κέρδη 9%. Από κοντά και οι εταιρείες παιγνίων Caesars Entertainment και Las Vegas Sands, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 8,4% και 8% αντίστοιχα, ενώ ο τίτλος της Boeing κατέγραψε κέρδη 5%.

Κέρδη άνω του 8% σημείωσε και η μετοχή της Micron, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου κατέγραψαν μικρότερα κέρδη. Η AMD ενισχύθηκε κατά 1,8% και η NXP κατά 1,7%.

Μάκρο

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 8,3% στα 214,8 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου. Είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2006. Το εμπορικό χάσμα έχει διευρυνθεί για επτά συνεχόμενα τρίμηνα.

Η διεύρυνση του ελλείμματος αντανακλά το μειωμένο πλεόνασμα στις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από τον κορονοϊό. Το έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε επίσης το γ’ τρίμηνο.

Το έλλειμμα διευρύνθηκε καθώς η ισχυρή εγχώρια ζήτηση των ΗΠΑ για αγαθά συνεχίζει να υπερβαίνει την κατανάλωση από το εξωτερικό.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποδηλώνει εάν μια χώρα είναι καθαρός δανειστής ή οφειλέτης. Το κενό του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αντιπροσώπευε το 3,7% του ΑΕΠ το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 3,5% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider