Θετική αντίδραση στην Wall Street μετά από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική αντίδραση στην Wall Street μετά από την Fed
Στο «πράσινο» οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, μετά από τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: 21:12

Άνοδο σημειώνει η Wall Street στη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να αντιδρά στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρα (Fed).

Σε ανακοίνωση της, η επιτροπή νομισματική υποθέσεων της Fed (FOMC) γνωστοποίησε πως θα διπλασιάσει το ρυθμό μείωσης (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που θα ανέρχεται στα 30 δισ. δολάρια μηνιαίως έναντι 15 δισ. δολαρίων μέχρι σήμερα, με στόχο την πλήρη λήξη του προγράμματος τον Μάρτιο του 2022.

Ακόμα, η Fed προβλέπει πως θα προχωρήσε σε 3 αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της μέσα στο επόμενο έτος.

Μετά από τις ανακοινώσεις, ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% ή 61,30 μονάδες στις 35.605 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,21% ή 10,41 μονάδες στις 4.644 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,03% ή 4,5 μονάδες στις 15.243 μονάδες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, συνεχίζονται να καταγράφονται οι εκτιμήσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν το όριο των 800.000 θανάτων λόγω της νόσου.

Μάκρο

Οι λιανικές πωλήσεις στς ΗΠΑ σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκαν τον Νοέμβριο 0,3% έναντι αύξησης 1,7% τον Οκτώβριο και καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,8%.

Εξάλλου, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ ανέβηκαν 0,7% για τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 1,2% τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,6%. Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν 11,7% έναντι αύξησης 10,7% τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 11,4%.

Ακόμα, ο πρόδρομος δείκτης Empire για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε στις 31,9 μονάδες για τον Δεκέμβριο έναντι των 30,9 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 25 μονάδες.

Επιχειρημαικές εξελίξεις

Τον δρόμο της εξόδου από την αμερικανική αγορά είναι πιθανό να πάρουν οι κινεζικές επιχειρήσεις με δημόσια προσφορά στην Wall Street, τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ συνεχίζεται.

«Πιστεύω πως για πολλές κινεζικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά, ουσιαστικά το ΄παιχνίδι' έχει τελειώσει» σχολιάζει σχετικά ο David Loevinger της TCW Group μιλώντας στο CNBC και προσθέτει πως «αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider