«Game Over» για τις κινεζικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Game Over» για τις κινεζικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οριστικοποίησε αυτόν τον μήνα του κανόνες για την εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος θα επιτρέπει στην ελεγκρική Αρχή να απαγορεύει την IPO ξένων εταιρειών στην αμερικανική αγορά.

Τον δρόμο της εξόδου από την αμερικανική αγορά είναι πιθανό να πάρουν οι κινεζικές επιχειρήσεις με δημόσια προσφορά στην Wall Street, τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η ένταση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ συνεχίζεται.

«Πιστεύω πως για πολλές κινεζικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά, ουσιαστικά το ΄παιχνίδι' έχει τελειώσει» σχολιάζει σχετικά ο David Loevinger της TCW Group μιλώντας στο CNBC και προσθέτει πως «αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε».

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οριστικοποίησε αυτόν τον μήνα του κανόνες για την εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος θα επιτρέπει στην ελεγκρική Αρχή να απαγορεύει την IPO ξένων εταιρειών στην αμερικανική αγορά, στην περίπτωση που οι ελεγκτές της εκάστοτε εταιρείας δεν συμμορφώνονται στην παροχή πληροφοριών και δεδομένων με τις Αρχές των ΗΠΑ.

Δεδομένου, της παρούσας έντασης και της απουσίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, οι διμερής σχέσεις δεν αναμένεται να θερμανθούν σύντομα.

«Οπότε πιστεύω πως μέχρι το 2024 οι περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές στην αγορά των ΗΠΑ θα απομακρυνθούν και θα στραφούν προς τις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάι, δήλωσε ο Loevinger.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περίπτωση του κινεζικού γίγαντα Didi, ο οποίος μόλις έξι μήνες μετά τη δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την αποχώρηση της από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και σχεδιάζει την εισαγωγή της σε αυτό του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider