Επιλεκτικές και περιορισμένες κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιλεκτικές και περιορισμένες κινήσεις στο Χρηματιστήριο
Συνεχίζει ήπια ανοδικά το ΧΑ διαμορφώνοντας ένα σερί τριών ανοδικών συνεδριάσεων.

Τελευταία ενημέρωση 13:15

Έχοντας χάσει ήδη ένα ισχυρό διεθνές μίνι ράλι τις προηγούμενες ημέρες μετά τη διόρθωση λόγω «Όμικρον», το Χρηματιστήριο μάχεται με την εσωστρέφεια για να προσεγγίσει εκ νέου τις 900 μονάδες.

Η βραχυπρόθεσμη τάση άλλαξε πλέον σε ανοδική με το Γενικό Δείκτη να διασπά ελαφρώς του δύο απλούς ΚΜΟ 30 και 50 στις 893 και 895 μονάδες, ωστόσο η εικόνα του χαμηλού τζίρου που αποτυπώνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις προκαλεί εκ νέου προβληματισμό και σημάδια απαξίωσης και αποχής των ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,47% στις 897,09 μονάδες με τον τζίρο στα 18,76 εκατ. ευρώ λίγο μετά τη 13:00. O FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 2.155,52 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,46% στις 580,36 μονάδες.

Στις τράπεζες καταγράφονται εντολές, με την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται κατά 1,96% στα 1,354 ευρώ και ήπιο όγκο συναλλαγών. Η Alpha Bank κινείται ανοδικά στο 1,23% και τα 1,073 ευρώ, την Εθνική Τράπεζα να διορθώνει ελαφρώς κατά 0,56% και τα 2,834 ευρώ. Ήπιες μεταβολές για Eurobank που κινείται στο 0,02% και τα 0,92 ευρώ.

Στα blue chips, επιστρέφουν οι αγοραστές δυναμικά στους τίτλους των δύο διυλιστηρίων με τα ΕΛΠΕ να καταγράφουν άνοδο κατά 2,17% στα 6,11 ευρώ και τη Motor Oil στο 1,31% και τα 13,97 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Motor Oil βρίσκεται στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της BofA («ουδέτερη» σύσταση») και πιο συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση μετά τη Gazprom. Η μετοχή της Motor Oil βρίσκεται χαμηλά σε όρους τρεχουσών και ιστορικών αποτιμήσεων (φθηνή μετοχή, υψηλή βαθμολογία) αλλά υψηλά σε όρους αύξησης κερδών, μερισματικής απόδοσης και με ικανοποιητικό επίπεδο τοποθετήσεων από τους διαχειριστές.

Ανοδικά κινούνται και τα βαριά χαρτιά της αγοράς όπως ο ΟΤΕ, η Titan και η Jumbo ενώ ηπιότερα κινούνται ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Οι επενδυτές αναμένουν και τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό καθώς αποτελεί ένα στοιχεία που θα συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών, ειδικά ως προς το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider