Wall Street: Τρίτη ημέρα στο «πράσινο» ο S&P, έκλεισε κοντά σε νέα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τρίτη ημέρα στο «πράσινο» ο S&P, έκλεισε κοντά σε νέα ρεκόρ
Τα ενθαρρυντικά νέα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον διαδέχονται το ένα το άλλο τις τελευταίες ημέρες, καθησυχάζοντας έτσι αγορές κι επενδυτές.

Την αρχική επιφυλακτικότητα κατάφεραν να αποτινάξουν από πάνω τους οι επενδυτές στη Wall Street, κάνοντας έτσι την Τετάρτη μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, καθώς τα ενθαρρυντικά νέα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον διαδέχονται το ένα το άλλο τις τελευταίες ημέρες, καθησυχάζοντας έτσι αγορές κι επενδυτές. Ο S&P βρέθηκε και σήμερα κοντά σε νέα ρεκόρ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 0,10% στις 35.754 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,30% στις 4.700 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,64% στις 15.787 μονάδες.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού φαίνεται πως είναι αποτελεσματική απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, «δείχνουν» τα αρχικά αποτελέσματα των μελετών που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η τρίτη δόση του εμβολίου δρα εξουδετερωτικά απέναντι στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος της νόσου, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ανά την υφήλιο.

Στις μετοχές των δύο εταιρειών, η Pfizer κέρδισε 0,02% ενώ η BioNTech υποχώρησε 0,61%.

Επιπλέον, στον καθησυχασμό για την σοβαρότητα του νέου στελέχους του κορονοϊού συμβάλλει και η είδηση πως η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν έχει επιφέρει περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες πολιτών με τη νόσο στη Μποτσουάνα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Μποτσουάνα, το ποσοστό εμβολιασμού κατά της νόσου στη χώρα έχει φτάσει το 71% ή τα 1,3 εκατ. πολιτών που μπορούν να λάβουν το εμβόλιο.

Σε επιχειρηματικά νέα, πλήγμα έχουν επιφέρει στην Apple τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι περιορισμοί τροφοδοσίας στην Κίνα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα που αναφέρει ότι η παραγωγή του iPhone 13 υποχώρησε 20% χαμηλότερα των στόχων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 0,07%.

Εμπορεύματα

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου γνώρισαν άνοδο την Τετάρτη, με τις τιμές στις ΗΠΑ να σημειώνουν το υψηλότερο κλείσιμο δύο εβδομάδων. Η τιμή του αργού, στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου, κέρδισε 31 σεντς, ή 0,4%, κλείνοντας στα 72,36 δολάρια το βαρέλι.

Μικρά κέρδη σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού αν και η τιμή στο πιο ενεργό συμβόλαιο «έκλεισε» κάτω από το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό τους επίπεδο για μία εβδομάδα. Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 80 σεντς ή κάτι λιγότερο από 0,1%, στα 1.785,50 δολάρια η ουγγιά, χαμηλότερο από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.794,30 δολαρίων, που είναι και το κορυφαίο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider