Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το διήμερο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το διήμερο ανοδικό σερί
Η επενδυτική κοινότητα παραμένει σε επιφυλακή αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει η εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η επενδυτική κοινότητα παραμένει σε επιφυλακή αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει η εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 477,77 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,5%, με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να οδηγεί την πτώση με απώλειες 1,9%.

Αρνητικά πρόσημα και για τους εγχώριους δείκτες, με τον DAX στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 0,8% στις 15.687 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,72% στις 7.014 μονάδες.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με οριακές απώλειες 0,03% στις 7.337 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 26.751 μονάδες με πτώση 1,42%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 8.478 μονάδες, με απώλειες 0,95%.

Στο ταμπλό, «άλμα» 7% σημείωσε η μετοχή της σουηδικής εταιρείας online τζόγου Evolution Gaming, ενώ κέρδη της τάξης του 2,6% σημείωσε ο τίτλος της βρετανικής Man Group, στον απόηχο της ανακοίνωσης της επενδυτικής εταιρείας πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών ύψους 250 εκατ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, «βουτιά» σχεδόν 11% σημείωσε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας διανομής προϊόντων κρέατος Hellofresh, η οποία ανέφερε 11% λιγότερα έσοδα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Στη μείωση του μεριδίου της στη L'Oreal προχωρά η Nestle, πουλώντας μετοχές αξίας 10 δισ. δολαρίων (8,9 δισ. ευρώ) στη γαλλική εταιρεία καλλυντικών.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, η Nestle θα πουλήσει 22,26 εκατομμύρια μετοχές, έναντι συνολικού τιμήματος 8,9 δισ. ευρώ. Η L'Oreal θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μετρητά και χρέος, ενώ θα ακυρώσει τις μετοχές που θα εξαγοραστούν. H Nestle θα διατηρήσει τις δύο θέσεις της στο διοικητικό συμβούλιο της L'Oreal.

Σε 2,08 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές προ φόρων και τόκων (EBIT) του ομίλου TUI, με την εταιρεία να αναμένει επιστροφή της τουριστικής κίνησης στα προ-κορονοϊού επίπεδα το καλοκαίρι του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider