H Nestle μειώνει το μερίδιό της στη L'Oréal, σε ένα deal 10 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Nestle μειώνει το μερίδιό της στη L'Oréal, σε ένα deal 10 δισ. δολαρίων
Η ελβετική εταιρεία μειώνει τη συμμετοχή της στη γαλλική εταιρεία καλλυντικών για πρώτη φορά από το 2014.

Στη μείωση του μεριδίου της στη L'Oreal προχωρά η Nestle, πουλώντας μετοχές αξίας 10 δισ. δολαρίων (8,9 δισ. ευρώ) στη γαλλική εταιρεία καλλυντικών.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, η Nestle θα πουλήσει 22,26 εκατομμύρια μετοχές, έναντι συνολικού τιμήματος 8,9 δισ. ευρώ. Η L'Oreal θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μετρητά και χρέος, ενώ θα ακυρώσει τις μετοχές που θα εξαγοραστούν. H Nestle θα διατηρήσει τις δύο θέσεις της στο διοικητικό συμβούλιο της L'Oreal.

Η συμφωνία θα μειώσει το μερίδιο της Nestle στο 20,1%, από 23,3% προηγουμένως, στην πρώτη φορά που η ελβετική εταιρεία μειώνει τη συμμετοχή της στη L'Oréal από το 2014, όπου είχε πουλήσει ποσοστό 8% έναντι 6 δισ. ευρώ. Η συνεργασία τους χρονολογείται από το 1974.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές περίμεναν εδώ και χρόνια μια τέτοια «έξοδο». Εξάλλου, το 2017, η σχέση τους μπήκε στο επίκεντρο, καθώς η Third Point, ένα hedge fund με επικεφαλής τον Ντάνιελ Λόεμπ, ξεκίνησε εκστρατεία για να πείσει τη Nestle να πουλήσει τις μετοχές της.

Ξεχωριστά, η Nestle ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για μετοχές αξίας 20 δισ. ελβετικών φράγκων (21,6 δισ. δολαρίων) για την περίοδο 2022 και 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider