Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι ζημιές της TUI το 2021 λόγω της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι ζημιές της TUI το 2021 λόγω της πανδημίας
Κρουζιερόπλοιο της TUI
Η διοίκηση του τουριστικού ομίλου αναμένει πως η τουριστική κίνηση θα επανέλθει σε προ-πανδημίας επίπεδα το καλοκαίρι του 2022.

Τελευταία ενημέρωση: 09:34

Σε 2,08 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές προ φόρων και τόκων (EBIT) του ομίλου TUI για το σύνολο της οικονομικής χρήσης του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Πρόκειται για μικρότερες ζημιές κατά 31% από τα αποτελέσματα της περσινής ετήσιας χρήσης, όταν οι ζημιές είχαν ανέλθει σε 3,15 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της TUI διαμορφώθηκαν σε 4,73 δισ. ευρώ από 7,94 δισ. ευρώ την περσινή περίοδο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για έσοδα στα 5,66 δισ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της TUI εκτιμά πως η τουριστική κίνηση θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019, προ-πανδημίας, το καλοκαίρι του 2022 με βάση τις προκρατήσεις που υπάρχουν για την επόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Ακόμα, αναμένει πως το α' εξάμηνο του 2022 η τουριστική κίνηση θα είναι στο 60%-80% του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Κικίλια με TUI - Από τον Μάρτιο ξεκινούν οι πτήσεις στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider