Ράλι στη Wall Street, καταλαγιάζουν οι φόβοι για την Όμικρον - Στο +3% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στη Wall Street, καταλαγιάζουν οι φόβοι για την Όμικρον - Στο +3% ο Nasdaq
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα και από την ανάκαμψη της Δευτέρας, καθώς οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον φαίνεται πως συρρικνώνονται. 

Τελευταία Ενημέρωση 19:40

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα και από την ανάκαμψη της Δευτέρας, καθώς οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον φαίνεται πως συρρικνώνονται.

Ο Dow Jones ενισχύεται πάνω από 500 μονάδες ή 1,44%, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,1% και ο Nasdaq 3,1%.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το νέο στέλεχος της Covid-19 μπορεί να προκαλέσει ηπιότερη ασθένεια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σήμερα πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα. Πρόσθεσε όμως ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα.

Παράλληλα, η αγορά σταθμίζει την πιθανότητα η Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σχόλια αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας υποδηλώνουν ότι είναι πιθανό να αποφασίσει να διπλασιάσει τον ρυθμό μείωσης στα 30 δισ. δολάρια μηνιαίως στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, σε αυτή τη συνεδρίαση μπορεί να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια και κατά πόσο το επόμενο έτος.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα τον Οκτώβριο, υποχωρώντας στα 67,1 δισ. δολάρια έναντι 81,4 δισ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν το έλλειμμα να φτάσει τα 66,8 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Intel ενισχύεται 6%, έπειτα από την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να εισαγάγει στη Wall, τη Mobileye, την ισραηλινή εταιρεία αυτόνομης οδήγησης που απέκτησε έναντι 15,3 δισ. δολαρίων το 2017, ως μέρος μιας προσπάθειας να εξαπλωθεί σε νέες αγορές.

H Apple σημειώνει κέρδη 2%, καθώς η Morgan Stanley, διατήρησε τη σύσταση outperform και αναβάθμισε την τιμή - στόχο της μετοχής στα 200 δολάρια, επικαλούμενη τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τεχνολογία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Παράλληλα, η Tesla κερδίζει πάνω από 3%. Αν και τα νέα ότι πρέπει να αλλάζει κάμερες σε τρία από τα μοντέλα της ήταν ανησυχητικά, η UBS εκτίμησε πως η εταιρεία θα είναι κυρίαρχη δύναμη της βιομηχανίας και αναθεώρησε ανοδικά την τιμή - στόχο.

Εχθές, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,87% ή 646,95 μονάδες στις 35.227 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,17% ή 53,24 μονάδες στις 4.591 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,93% ή 139,68 μονάδες στις 15.225 μονάδες.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, προκειμένου να δουν εάν ο πληθωρισμός στη χώρα θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά δεκαετιών, όπως τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider