«Πάτησε γκάζι» η Wall Street - Ανέκτησε τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πάτησε γκάζι» η Wall Street - Ανέκτησε τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones
Άφησε πίσω της τους ισχυρούς φόβους γύρω από τη μετάλλαξη «Όμικρον» η Wall Street. «Μίνι ράλι» για τους δείκτες.

«Πάτησε γκάζι» η Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν αφήσει πίσω τη μετάλλαξη «Όμικρον» μετά και τη διόρθωση των προηγούμενων ημερών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το εάν οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία θα επιφέρουν αλλαγές στην νομισματικής πολιτικής της Fed και ειδικότερα στο εάν θα διαφοροποιηθεί ο σχεδιασμός τόσο για τη μείωση του προγράμματος αγορών κρατικών ομολόγων, που θα φέρει πιο γρήγορη αύξηση των επιτοκίων. Ήδη η αγορά δείχνει να προεξοφλεί σε μεγάλο βαθμό μια πρώτη αύξηση στα μέσα του χρόνου.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να δουν εάν ο πληθωρισμός στη χώρα θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά δεκαετιών, όπως τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,87% ή 646,95 μονάδες στις 35.227 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,17% ή 53,24 μονάδες στις 4.591 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,93% ή 139,68 μονάδες στις 15.225 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισε η μετοχή της Walgreens με άνοδο 3,8% στα 48,30 δολάρια, με την Boeing, την Intel, την Visa, την Amgen και την America Express να κλείνουν με κέρδη άνω του 3%.

Ήπια άνοδος για το αμερικανικό 10ετές με την απόδοσή του στο 1,441%.

Αξίζει να σημειώσει πως ο Kolanovic της JP Morgan είχε αναφέρει πως το πρόσφατο sell off αποτελεί ευκαιρία για τη στρατηγική του «buy the dip» για assets με κυκλικότητα, commodities και θεματικές που επωφελούνται από το reopening, με τοποθετήσεις με βάση τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και της κλίσης της καμπύλης αποδόσεων.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε πως ξεκινά επίσημη έρευνα στην Tesla για τις εκρήξεις που καταγράφονταν για αρκετά χρόνια στα ηλιακά πάνελ της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Η έρευνα έρχεται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει το 2019 ο πρώην εργαζόμενος της Tesla, Στίβεν Χένκες, καλώντας την SEC να ερευνήσει πληροφορίες που έδειχναν πως η εταιρεία γνώρισε για τις εκρήξεις στα ηλιακά πάνελ της εδώ και καιρό.

Συμφωνία για την εξαγορά της αλυσίδας εστιατορίων Del Taco από την αλυσίδα ταχυφαγείων Jack in the Box ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Το τίμημα του deal ανέρχεται περίπου στα 575 εκατ. δολάρια ή 12,51 δολάρια ανά μετοχή της Del Taco, που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στην Wall Street στα 7,53 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider