Άνοδος κοντά στο 5% για το πετρέλαιο, λίγο πριν τα 70 δολάρια ανά βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος κοντά στο 5% για το πετρέλαιο, λίγο πριν τα 70 δολάρια ανά βαρέλι
Ισχυρά κέρδη για τον «μαύρο χρυσό» στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Με σημαντικότατα κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να επανακάμπτει μετά από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για μείωση της ζήτησης παγκοσμίως εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Η άνοδος του πετρελαίου ήρθε καθώς νωρίτερα τη Δευτέρα Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου για τους αγοραστές στην Ασία και τις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ότι βλέπει τη ζήτηση να παραμένει ισχυρή παρά την εξάπλωση της Όμικρον.

Σημειώνεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ+, Μοχάμαντ Μπαρκίντο, δήλωσε πως οι χώρες του Οργανισμού μπορεί να μειώσουν την ποσότητα πετρελαίου που διαθέτουν στην αγορά εάν οι τιμές του συνεχίζουν να υποχωρούν όπως έκαναν τις προηγούμενες 6 εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιανουαρίου, ενισχύθηκαν 3,23 δολάρια ή 4,9% φτάνοντας τα 69,49 δολάρια ανά βαρέλι. Τα futures του Brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, ανέβηκαν 5,05% ή 3,53 δολάρια στα 73,41 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς η Σαουδική Αραβία ανεβάζει τις τιμές πώλησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider