Νέα προσπάθεια ανόδου στην Wall Street - Στο επίκεντρο η μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα προσπάθεια ανόδου στην Wall Street - Στο επίκεντρο η μετάλλαξη Όμικρον
Τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες της Wall Street στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν για μια ακόμα μέρα την προσοχή τους στραμμένη στις εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,68% ή 232,36 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,55% ή 24,76 μονάδες στις 4.537 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,37% ή 56,2 μονάδες στις 15.309 μονάδες.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσματα της παραλλαγής στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε χθες, με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να ανακοινώνει περιορισμούς για τα ταξίδια από χώρες της Αφρικής.

Εξάλλου, οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την αμερικανική αγοράς εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα και με το κύριο μέρος της προσοχής του να βρίσκεται στις αυριανές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας της χώρας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα μέσα στον Νοέμβριο.

Ακόμα, με ενδιαφέρον καταγράφονται και οι εξελίξεις γύρω από τον ΟΠΕΚ+, με τις χώρες του Οργανισμού να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση της διάθεσης «μαύρου χρυσού» στην παγκόσμια αγορά που έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως οι ΗΠΑ.

Μακρό

Στις 222.000 διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που τελείωσε στις 27 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ήταν λιγότερες από τις 240.000 που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street, ωστόσο ήταν αυξημένες κατά 28.000 από τις 194.000 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της αμερικανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Kroger για τη χρήση του γ' τρίμηνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 31,86 δισ. δολάρια έναντι 29,72 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 31,16 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται το καθοδικό σπιράλ στις ευρωαγορές λόγω της παραλλαγής Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider