Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωαγορές μετά το sell-off λόγω της «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωαγορές μετά το sell-off λόγω της «Όμικρον»
Η υποχώρηση της ανησυχίας στους επενδυτικούς κύκλους αναφορικά με την μετάλλαξη όμικρον του κορονοϊού, έφερε ξανά στα «πράσινα» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Δευτέρας στους κυριότερους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς η υποχώρηση της ανησυχίας στους επενδυτικούς κύκλους αναφορικά με την μετάλλαξη όμικρον του κορονοϊού, έφερε ξανά στα «πράσινα» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά, μετά την «συντριβή» της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 467,24 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,69%, με τον πετρελαϊκό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη με άνοδο 2,2%, ενώ και η πλειοψηφία των επιμέρους κλάδων έκλεισε τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 15.280 μονάδες με άνοδο 0,16%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 6.776 μονάδες με απώλειες 0,54%.

Παρόμοια εικόνα και στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 7.109 μονάδες με κέρδη 0,94%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 26.041 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,73%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 8.455 μονάδες με κέρδη 0,62%.

Μάκρο

Σε νέο υψηλό δεκαετιών έφτασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,2% έναντι 4,5% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 5%.

Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία ενισχύθηκε 5,6% για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, έναντι αύξησης 5,4% τον Νοέμβριο του 2020 και αντί ανόδου 5,5% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4% έναντι ανόδου 1,8% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,3%.

Ο εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης πληθωρισμός στην Ισπανία σε ετήσιο επίπεδο ενισχύθηκε 5,6% (εντός των προβλέψεων των αναλυτών) και κατά 0,3% σε μηνιαίο επίπεδο (εντός των προβλέψεων των αναλυτών).

Ραγδαία αύξηση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ιταλία για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εγχώριας στατιστικής αρχής (Istat), σε μια ακόμα ένδειξη για τις πληθωριστικές πιέσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Ιταλία για τον περασμένο μήνα αυξήθηκε 25,3% έναντι ανόδου 15,6% τον Οκτώβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider