Ο κορονοϊός δεν εμπόδισε τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κορονοϊός δεν εμπόδισε τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σημειώνεται πως σήμερα, κλειστή παραμένει η Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε αργία λόγω της της «Ημέρας των Ευχαριστιών» ("ThanksGiving Day").

Με κέρδη έκλεισαν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Πέμπτη, καθώς το επενδυτικό κοινό κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστο από το τοκύμα των νέων κρουσμάτων που προκαλεί ανησυχία σε όλη την ήπειρο, ενώ σημαντικές είναι και οι πολιτικές εξελίξεις στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται πως σήμερα, κλειστή παραμένει η Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε αργία λόγω της της «Ημέρας των Ευχαριστιών» ("ThanksGiving Day").

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο Stoxx 600 κέρδισε 0,43% στις 481,77 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100, κέρδισε 0,33% στις 7.310 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,25% στις 15.917 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε κέρδη 0,48% στις 7.075 μονάδες και στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 0,04% στις 27,098 μονάδες, ενώ άνοδο είχε ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στο 0,56% και στις 8.840 μονάδες.

Μάκρο

Στο 1,7% διαμορφώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, επιβεβαιώνοντας τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξης του 1,8%, ενώ και τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Οκτωβρίου τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο σε αντίστοιχο ποσοστό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider