Γερμανία: Κάτω από τις προβλέψεις η ενίσχυση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Κάτω από τις προβλέψεις η ενίσχυση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο
Στο 1,7% διαμορφώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis.

Στο 1,7% διαμορφώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, επιβεβαιώνοντας τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξης του 1,8%, ενώ και τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Οκτωβρίου τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο σε αντίστοιχο ποσοστό.

Σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 2,5%, επιβεβαιώνοντας τόσο τις προβλέψεις των αναλυτών όσο και τις προκαταρκτικές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η κατανάλωση των γερμανικών νοικοκυριών κατά το γ' τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 6,2% σε προσαρμοσμένη βάση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, οι κυβερνητικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 2,2%, ενώ μείωση σημείωσε και το εξωτερικό εμπόριο, με τις εξαγωγές να καταγράφουν κάμψη 1% και τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 7 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας τον Νοέμβριο - Απαισιοδοξία για το μέλλον

Γερμανία: Καθολικό lockdown ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ;

gazzetta
gazzetta reader insider insider