Κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από τη δυναμική του λιανικού κλάδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από τη δυναμική του λιανικού κλάδου
Ισχυρές οι ενδείξεις για την πορεία της λιανικής στις ΗΠΑ, έπειτα από τα εταιρικά αποτελέσματα των Walmart και Home Depot αλλά και των λιανικών πωλήσεων Οκτωβρίου.

Κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω ισχυρών θετικών ενδείξεων για την πορεία του λιανικού κλάδου των ΗΠΑ, έπειτα από τα εταιρικά αποτελέσματα των Walmart και Home Depot αλλά και των λιανικών πωλήσεων για τον Οκτώβριο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 57,34 μονάδες ή 0,1% στις 36.144,79 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,39% στις 4.701,16, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε 0,7% κλείνοντας στις 15.973,86 μονάδες. O Dow είναι περίπου 1,4% μακριά από τo ιστορικό υψηλό του, ενώ S&P και Nasdaq 1%.

«Με τις ισχυρές λιανικές πωλήσεις και τη δυναμική έναρξη των αποτελεσμάτων λιανικής, είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός δεν στέκεται εμπόδιο στους καταναλωτές», δήλωσε ο Mike Loewengart της E-Trade στο CNBC. «Παρά τα μέτωπα στην αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό, αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει στους επενδυτές ως η ψήφος εμπιστοσύνης που χρειαζόταν να σηματοδοτήσει ότι η οικονομία εξακολουθεί να κινείται καλά», πρόσθεσε.

Η Walmart ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για το γ' τρίμηνο, με τη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού των σούπερ μάρκετ να αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το σύνολο του οικονομικού έτους. Η μετοχή της ωστόσο έχασε 2,5%.

Παράλληλα, η Home Depot ενισχύθηκε 5,7%, καθώς τα κέρδη και τα έσοδά της διαμορφώθηκαν το γ' τρίμηνο άνω των προβλέψεων των αναλυτών.

Επίσης, οι μετοχές της Lowe’s ενισχύθηκαν 4,2%, ενώ της Target 1,1%, με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνουν αποτελέσματα την Τετάρτη.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του χρυσού κατέγραψε απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα, υποχωρώντας από τα υψηλά πενταμήνου στα οποία είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά, καθώς τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ οδήγησαν σε υποχώρηση το πολύτιμο μέταλλο. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.854,1 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 0,7% ή 12,5 δολαρίων/ουγγιά.

Μικρή πτώση κατέγραψαν και οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ έφερε ήπια κάμψη για τον «μαύρο χρυσό».

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο κατέγραψαν απρόσμενη αύξηση, «δείχνοντας» αυξημένη κίνηση των καταναλωτών εν μέσω του αυξημένου πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Οι τιμές εισαγωγών στη χώρα αυξήθηκαν κατά 1,2%, έναντι ανόδου 0,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στο 1%.

Επίσης, αύξηση 1,6% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, ανακάμπτοντας από τη μείωση κατά 1,3% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider