Πάνω από τα 140 δισ. τα έσοδα της Walmart στο γ' τρίμηνο - Τα... οφέλη του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 140 δισ. τα έσοδα της Walmart στο γ' τρίμηνο - Τα... οφέλη του πληθωρισμού
Walmart
Άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού των σούπερ μάρκετ.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Walmart για το γ' τρίμηνο του 2021, με τη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού των σούπερ μάρκετ να αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Ειδικότερα, τα έσοδα από τις πωλήσεις της Walmart έφτασαν τα 140,53 δισ. δολάρια έναντι 134,7 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του έτους και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 135,60 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 3,11 δισ. δολάρια ή 1,1 δολάρια ανά μετοχή έναντι 5,14 δισ. δολαρίων ή 1,80 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Οι αναλυτές ανέμεναν τα έσοδα να διαμορφωθούν στα 1,40 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,2% σε ετήσιο επίπεδο και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 8% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με το CNBC, η Walmart είναι μια από τις εταιρείες που μπορεί να αντέξει καλύτερα στις αυξημένες τιμές πληθωρισμού που καταγράφονται παγκοσμίως, με τους επενδυτές να αγοράζουν τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα προϊόντα από την Walmart έναντι του ανταγωνισμού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider