Wall Street: Συνεχίζει στο «κόκκινο» ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίζει στο «κόκκινο» ο Dow Jones
wall street
Την Τετάρτη η αγορά γνώρισε «αναταράξεις» μετά την ανακοίνωση στοιχείων για τον αμερικάνικο πληθωρισμό σε υψηλό 31 ετών.  Σήμερα οι επενδυτές προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την χθεσινή ημέρα.

Μετά τις χθεσινές απώλειες και την πτώση άνω των 240 μονάδων για Dow και Nasdaq, η Wall Street την Πέμπτη κάνει μια απόπειρα να «επανορθώσει» για τις χθεσινές απώλειες, αν και ο βιομηχανικός δείκτης συνεχίζει την κατιούσα.

O Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 35.940 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 4.654 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 0,70% στις 15.734 μονάδες.

Την Τετάρτη η αγορά γνώρισε «αναταράξεις» μετά την ανακοίνωση στοιχείων για τον αμερικάνικο πληθωρισμό σε υψηλό 31 ετών. Ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,2% έναντι 5,4% τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μια μέτρηση στο 5,9%, στο υψηλότερο επίπεδο του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή από το 1990. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,9% έναντι ανόδου 0,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,6%.

Eπιχειρηματικά νέα

H μετοχή της Τesla υποχωρεί 0,38%, μετά από την ανακοίνωση πως ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της εταιρείας, αξίας 5 δισ. δολαρίων, την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με το CNBC, η τελευταία πώληση αφορά 930.000 μετοχές αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, με τον Μασκ να διατηρεί μέχρι στιγμής πάνω από 166 εκατ. μετοχές της Tesla στην κατοχή του.

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Disney κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης του οικονομικού έτους 2021, τα οποία ανακοινώθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,37 δολάρια/μετοχή, την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,51 δολαρίων/μετοχή. Κάτω από τις προβλέψεις ήταν και τα έσοδα της Disney στο τέταρτο τρίμηνο χρήσης, καθώς ανήλθαν στα 18,53 δισ. δολάρια, έναντι 18,79 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μετοχή υποχωρεί πάνω από 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider