Wall Street: Η αγορά «υπέκυψε» στον πληθωρισμό - Απώλειες 1,6% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η αγορά «υπέκυψε» στον πληθωρισμό - Απώλειες 1,6% για τον Nasdaq
Η αγορά δεν κατάφερε να αντισταθεί στις «πληθωριστικές» πιέσεις και ολοκλήρωσε με απώλειες την συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε υψηλά τριάντα ετών δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την αμερικανική αγορά, η οποία τελικά υπέκυψε στις πιέσεις και ολοκλήρωσε με απώλειες την συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 36.079 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 240 μονάδων ή 0,66% και αποτραβήχθηκε ακόμα περισσότερο από τα ιστορικά υψηλά που «έπιασε» στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.646 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,82%, ενώ ισχυρές απώλειες της τάξης του 1,66% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που έκλεισε στις 15.622 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη που ξεπέρασαν το 5% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, διαγράφοντας ένα μικρό τμήμα των απωλειών που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Wall Street, οι οποίες πλέον από την Δευτέρα ανέρχονται στο 12%.

Ωστόσο, σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι υπόλοιποι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου, με την Alphabet να υποχωρεί κατά 1%, την Nvidia να χάνει πάνω από 3%, ενώ η AMC κατέγραψε «βουτιά» 6%.

Στον αντίποδα, «άλμα» 28% σημείωσε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας EV, Rivian, η οποία στο ντεμπούτο της στην Wall Street πέτυχε κεφαλαιοποίηση άνω των 93 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας πλέον σε αξία κολοσσούς του κλάδου όπως η General Motors και η Ford.

Υπενθυμίζεται πώς νωρίτερα σήμερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,2% έναντι 5,4% τον Οκτώβριο, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση στο 5,9%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,9% έναντι ανόδου 0,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,6%.

Μάκρο

Ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 267.000 έναντι 271.000 θέσεων που έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 260.000 θέσεις.

Παράλληλα, τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4%, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να αυξήσουν τα αποθέματά τους πριν από την περίοδο των εορτών ώστε να συμβαδίσουν με την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των πελατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 93 δισ. δολάρια η αξία της Rivian - Η μεγαλύτερη IPO του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider