Μικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αποτελεσμάτων και πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αποτελεσμάτων και πληθωρισμού
Πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων, εν αναμονή του αμερικανικού πληθωρισμού.

Τελευταία Ενημέρωση 14:00

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων αλλά και εν αναμονή του αμερικανικού πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,2%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,26%. Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,16%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,31%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,32%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει οριακή άνοδο 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,59%.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη Destatis. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4,5% σε ετήσια βάση με βάση τα εθνικά πρότυπα, ενώ με βάση τα εναρμονισμένα πρότυπα της ΕΕ, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,6%. Και τα δύο μεγέθη ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η γαλλική τράπεζα Credit Agricole SA εμφάνισε αύξηση 44% στα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο, με ώθηση από τις εισροές του ασφαλιστικού κλάδου, της ισχυρής αύξησης των δανείων, καθώς και της λιανικής τραπεζικής εν μέσω ομαλοποίησης των συνθηκών στην αγορά.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,75 δισ. ευρώ, 3,4% υψηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η αύξηση επιβραδύνθηκε σε σχέση με την ισχυρή διψήφια άνοδο του προηγούμενου τριμήνου. Η μετοχή της υποχωρεί άνω του 6%.

Η μετοχή της Marks & Spencer ενισχύεται πάνω από 16% καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Μικτές τάσεις και στην Ασία

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,61%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 1,09% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,14%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,64%. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο -0,41%, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 0,39%.

Στην Κίνα, σε υψηλό 26 ετών ανήλθαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού, ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιταχύνθηκε, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) αυξήθηκε κατά 13,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ταχύτερα από την άνοδο 10,7% τον Σεπτέμβριο και ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,5% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με το 0,7% του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider