Wall Street: Απώλειες και υποχώρηση από τα επίπεδα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες και υποχώρηση από τα επίπεδα ρεκόρ
Αρνητικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Τελευταία ενημέρωση: 19.05

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των νέων ρεκόρ που κατέγραψε τη Δευτέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Οκτώβριο, που θα γίνουν γνωστές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να δουν το εάν οι πληθωριστικές πιέσεις μπορούν να «τρομάξουν« τις εκτιμήσεις για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και να αλλάξουν τη στάση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ως προς τα υποστηρικτικά μέτρα και την τρέχουσα πολιτική στα επιτόκια της.

Σημειώνεται πως η μετοχή της General Electric καταγράφει άνοδο υπέρ του 6%, μετά από τα σχέδια διάσπασης σε τρεις εισηγμένες εταιρείες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,68% ή 245 μονάδες στις 36.186 μονάδες.

Ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,58% στις 4.674 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,72% στις 15.876 μονάδες.

Μάκρο

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι αύξησης 0,5% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 0,6%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Την επιθυμία της Amazon να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αναφορικά με τις δύο υποθέσεις παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που μπορεί να κοστίσουν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό σημαντικά ποσά σε πρόστιμα επισημαίνει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Palantir για το γ΄ τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής software να αναμένει πως το σύνολο των εσόδων για τη χρήση του τρέχοντος έτους θα ξεπεράσει τα 1,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider