General Electric: «Διασπάται» σε τρεις εισηγμένες - Ράλι για τη μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Electric: «Διασπάται» σε τρεις εισηγμένες - Ράλι για τη μετοχή της
Γραφεία General Electric
Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να διακόψει τις δραστηριότητές της στην GE Healthcare στις αρχές του 2023, με τη GE να διατηρεί μερίδιο 19,9%. 

Οι μετοχές της General Electric σημειώνουν μεγάλη προσυνεδριακή άνοδο άνω του 15% την Τρίτη προς τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018, αφού ο βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε σχέδια διάσπασης σε τρεις εισηγμένες εταιρείες.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος ενός ομίλου ηλικίας 129 ετών που κάποτε κατείχε τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας των ΗΠΑ και αποτελούσε σύμβολο της αμερικανικής επιχειρηματικής δύναμης.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διακόψει τις δραστηριότητές της στην GE Healthcare στις αρχές του 2023, με τη GE να διατηρεί μερίδιο 19,9%.

Η GE είπε ότι θα συνδυάσει επίσης τις επιχειρήσεις της GE Renewable Energy, GE Power και GE Digital και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από αυτόν τον συνδυασμό στις αρχές του 2024.

Μετά τις διασπάσεις, η GE είπε ότι θα παραμείνει εταιρεία επικεντρωμένη στην αεροπορία. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της GE, Λάρι Κάλπ, θα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της GE Healthcare μετά την απόσχισή της, και θα υπηρετεί ως CEO της GE μέχρι τη δεύτερη διάσπαση, οπότε και θα ηγείται της εταιρείας που εστιάζει στην αεροπορία της GE.

«Δημιουργώντας τρεις κορυφαίες στον κλάδο, παγκόσμιες εισηγμένες εταιρείες, η καθεμία μπορεί να επωφεληθεί από μεγαλύτερη εστίαση, προσαρμοσμένη κατανομή κεφαλαίων και στρατηγική ευελιξία για να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και αξία για πελάτες, επενδυτές και υπαλλήλους», δήλωσε ο Καλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider