Χρηματιστήριο: «Τείχος» στις 910 μονάδες χτίζουν οι πωλητές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Τείχος» στις 910 μονάδες χτίζουν οι πωλητές
Υψηλές κινήσεις και εντολές σε ΕΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίο και ΔΕΗ στο Χρηματισήριο, εν αναμονή της Fed. Στο «βάθος» το rebalancing της M.S.

Ενημέρωση 14:45

Κέρδη αλλά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 910 μονάδων καταγράφει το Χρηματιστήριο, διαχωρίζοντας την πορεία του από αυτή των διεθνών αγορών, έχοντας πολλαπλά μέτωπα να διαχειριστεί, όπως είναι το εφαλτήριο της Fed για το tapering, τη δυναμική της ΑΜΚ της ΔΕΗ και μπαίνοντας σιγά σιγά στο κλίμα του rebalancing των δεικτών της Morgan Stanley, στις 11 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν αν και οι μεγαλύτερες διεθνείς αγορές (Wall Street, Ευρώπη) συνεχίζουν να σπάνε τα κοντέρ, εκμεταλλευόμενες και τη φθηνή ρευστότητα από τις κεντρικές τράπεζες, το Χρηματιστήριο δείχνει να μένει πίσω σε δυναμική και νέα κεφάλαια, κάτι που αναμένεται πιθανώς να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ. Η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς είναι οριακά ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 896 μονάδες, ενώ σημείο στήριξης αποτελούν οι 896 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες, που θα χρειαστεί και υψηλότερους όγκους για τη διάσπαση.

Παραμένοντας στα της εγχώριας αγοράς η ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ, αποτελεί εφαλτήριο και σημείο αιχμής για τη δημιουργία ενός νέου story, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι όποιες πιέσεις πέρασαν στο Χρηματιστήριο από επενδυτές που έκλεισαν κερδοφόρες θέσεις και από άλλους που προέβησαν σε ένα ήπιο profit taking, ώστε να μπουν στην ΑΜΚ. Υπό αυτό το πρίσμα αποτυπώνεται ήδη μια τάση επανατοποθέτησης σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη και προοπτικές, έχοντας υπάρξει σημεία εισόδου από διορθωτικές κινήσεις.

Έτσι, την Τετάρτη, ο ΓΔ ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,3% φτάνοντας στις 907,20 μονάδες, με τον FTSE 25 να ενισχύεται κατά 0,5% στις 2.196,50 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,27% στις 598,76 μονάδες. Ο όγκος δε ξεπερνά τα 34,74 εκατ. ευρώ ενώ τα πακέτα διαμορφώνονται στα 7,18 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο σε αξία να «αλλάζει χέρια» σε ΕΤΕ.

Εντολές καταγράφονται σε Μυτιληναίο (1,76% στα 15,64 ευρώ) που διόρθωσε αρκετά άτσαλα χθες, ενώ αποτελεί και ένα τίτλο με ισχυρές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και σε ΔΕΗ (2,59% στα 9,52 ευρώ), Alpha Bank (1,14%) και στα χαρτιά του ομίλου Viohalco (1,12%) με Cenergy και ElvalHalcor να ενισχύονται κατά 0,18% και 1,43%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Eurobank σκαρφάλωσε σε νέα πολυετή υψηλά, κλείνοντας με άνοδο 1,35%. Στη σημερινή συνεδρίαση, η Eurobank συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό ανοδικά κατά 1,29% φτάνοντας 0,954 ευρώ. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της τράπεζας έχει αποτελέσει ένα από τα ισχυρά χαρτιά της αγοράς καταγράφοντας άνοδο 62,91%, και «ράλι» 227,29% από τα χαμηλά 52 εβδ.

Η Εθνική Τράπεζα ακολουθεί σε ένταση και ρυθμό, καταγράφοντας άνοδο 1,6% στα 2,795 ευρώ, ενώ Alpha Bank καταγράφει κέρδη 1,04% στα 1,114 ευρώ. Χαμηλότερα έχοντας αλλάξει και τα δύο πρόσημα κινείται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς με άνοδο 0,27% στα 1,473 ευρώ. Δυναμική στις τράπεζες δίνει και η χθεσινή έκθεση της JP Morgan.

Έσβησε άμεσα η άνοδος της Attica στο 4,44% καθώς πλέον κινείται στο 0,13%, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για την ΑΜΚ.

Στο σκέλος των εταιρικών αποτελεσμάτων, ισχυρή αύξηση κατά 17,1% των καθαρών εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση εμφάνισε η Coca-Cola HBC AG στη διάρκεια του γ' τριμήνου. Οι όγκοι πωλήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο μέσο επίπεδο του εύρους 20%-30%. Οι επιδόσεις υποστηρίχθηκαν από τις τάσεις στον τουρισμό, οι οποίες εξελίχθηκαν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν και από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια κατά την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που ωφέλησε εξίσου τα κανάλια κατανάλωσης εκτός και εντός σπιτιού. Σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά περίπου 30% στην κατηγορία των μη ανθρακούχων αναψυκτικών και κατά το μέσο επίπεδο του εύρους 10%-20% στα ανθρακούχα αναψυκτικά, κυρίως λόγω των επιδόσεων της Coke Zero και των αναψυκτικών για ενήλικες.

Η μετοχή της Coca Cola ωστόσο καταγράφει πτώση 2,62%, κάτι που δεν αφήνει την αγορά να αναρριχηθεί προς τις 910 μονάδες. Διορθώνει η μετοχή της Quest μετά το έντονο ράλι, ενώ ήπιες πιέσεις καταγράφονται σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider