Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές - Στα 80 δολάρια εκτιμά η αγορά ότι θα κλείσει η χρονιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές - Στα 80 δολάρια εκτιμά η αγορά ότι θα κλείσει η χρονιά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,18 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,48%, ενώ στο ICE του Λονδίνου το Brent κινείται στα 83,58 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,17%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:33

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς η απελευθέρωση των αποθεμάτων βενζίνης και ντίζελ από την Κίνα αμβλύνει τις ανησυχίες για τη στενή παγκόσμια προσφορά, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί η πιθανότητα να αυξήσει τους μελλοντικούς στόχους παραγωγής.

Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν σε υψηλό πολλών ετών την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής του αντί να την αυξήσει λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια προσφορά. Διεθνείς παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο οργανισμός θα εμμείνει στο σχέδιό του για απελευθέρωση των 400.000 βαρελιών την ημέρα τον Δεκέμβριο και δεν θα λάβει αποφάσεις για μεγαλύτερες ποσότητες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε το Σάββατο τις μεγάλες χώρες παραγωγής ενέργειας της G20 με πλεονάζουσα ικανότητα να ενισχύσουν την παραγωγή για να εξασφαλίσουν ισχυρότερη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ως μέρος μιας ευρείας προσπάθειας πίεσης στον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου.

Ωστόσο, η κρατική εταιρεία του Ιράκ, SOMO, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράκ δεν βλέπει την ανάγκη να λάβει καμία απόφαση για να αυξήσει τις παραγωγικές του ικανότητες πέρα ​​από αυτό που έχει ήδη προγραμματιστεί για τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Το Κουβέιτ υποστηρίζει το σχέδιο για την αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου που έχει ήδη συμφωνηθεί από τον ΟΠΕΚ+, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας του Κόλπου Μοχάμαντ Αμπντουλατίφ αλ Φάρες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

«Οι επενδυτές πιθανότατα θα συνεχίσουν να αγοράζουν αφού επιβεβαιώσουν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη», δήλωσε ο Hiroyuki Kikukawa, γενικός διευθυντής έρευνας στη Nissan Securities.

Δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να διατηρηθούν κοντά στα 80 δολάρια στο τέλος του έτους, καθώς οι περιορισμένες προμήθειες και οι υψηλότεροι λογαριασμοί φυσικού αερίου ενθαρρύνουν τη μετάβαση στο αργό για χρήση ως καύσιμο παραγωγής ενέργειας.

Υποκινούμενες από τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου, οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για 15ο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, φτάνοντάς στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Αυτή την ώρα το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,18 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,48%, ενώ στο ICE του Λονδίνου το Brent κινείται στα 83,58 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider