Κλείσιμο με ήπια κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο με ήπια κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στο «πράσινο».

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με ήπια άνοδο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, την πορεία του κορονοϊού και την εικόνα του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στο «πράσινο» με άνοδο 0,07% στις 472,21 μονάδες με τις περισσότερες μετοχές να βρίσκονται σε θετικό επίπεδο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες οδήγησαν τα κέρδη, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο 2,5%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 15.599 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,31% στις 6.712 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,25% στις7.222 μονάδες. Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,92% στις 26.815 μονάδες, ενώ αντίστοιχα ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 8.920 μονάδες.

Η HSBC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα ετήσια κέρδη της προ φόρων για το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 75,8% σε 5,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες.

Από άλλα αποτελέσματα, ξεχωρίζουν αυτά της Michelin, ενώ το γερμανικό ινστιτούτο Ifo αναμένεται να δημοσιεύσει στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα.

Την ίδια ώρα στη Wall Street, οι μετοχές δεν έχουν καταλήξει μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Facebook.

Στην Ασία σήμερα, επικράτησαν μεικτές διαθέσεις και πρόσημα με την είδηση που κυριάρχησε στην πρώτη διαπραγμάτευση της εβδομάδας, να είναι η δημοσιοποίηση την Κυριακή της επανέναρξης εργασιών από πλευράς Evergrande σε πάνω από 10 projects, ενώ είχε προηγηθεί και η αποπληρωμή ομολογιακού κουπονιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider