Νευρικό ξεκίνημα εβδομάδας στην Wall Street, μετά από το ΑΕΠ της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικό ξεκίνημα εβδομάδας στην Wall Street, μετά από το ΑΕΠ της Κίνας
Οι επενδυτές αναμένουν και για αυτή την εβδομάδα τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Με μικτά πρόσημα ξεκινούν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν προκαλέσει στις διεθνείς αγορές τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας.

Το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αναπτύχθηκε με το χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου χρόνου κατά το γ' τρίμηνο, επαναφέροντας τους προβληματισμούς για τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων και των αυξημένων τιμών ενέργειας στο παγκόσμιο ΑΕΠ.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν και για αυτή την εβδομάδα τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοίνωσαν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,21% ή 73 μονάδες στις 35.221 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,18% ή 8 μονάδες στις 4.479 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,63% ή 93,41 μονάδες στις 14.991 μονάδες.

Μάκρο

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ συρρικνώθηκε 1,3% για τον Σεπτέμβριο σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι αύξησης 0,4% τον Αύγουστο και αντί ανόδου 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει το κλίμα εμπιστοσύνης στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, παρά τις αναταράξεις που προκαλούν τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς η αύξηση της ζήτησης για κατοικίες δημιουργεί αισιοδοξία στην αγορά.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στις 80 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) και του Housing Market Index της Wells Fargo, αυξημένος κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της Virgin Galactic σημειώνει απώλειες κοντά στο 1%, μετά από την υποβάθμιση που δέχτηκε η εταιρεία από την UBS λόγω των καθυστερήσεων στη δοκιμή των πτήσεων και στο χρονοδιάγραμμα της για την έναρξη εμπορικών πτήσεων στο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη με «άρωμα» Κίνας - Ανησυχία για την επιβράδυνση της ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider