Αρνητικά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street
Ο προβληματισμός παραμένει στην αμερικανική αγορά, παρά την αντίδραση στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ο «εκρηκτικός» συνδυασμός της αύξησης των αποδόσεων στο δεκαετές ομόλογο, η αύξηση του πληθωρισμού και η έξαρση της πανδημίας φέρνουν ανησυχία και προβληματισμό στους επενδυτικούς κύκλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 33.956 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 358 μονάδων ή 1,04%, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφει και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,68% στις 4.316 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 14.376 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,4%.

Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να παραμένει η μεταβλητότητα στην αγορά, με τον δείκτη VIX να εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τις 20 μονάδες, ενώ σήμερα ενισχύεται κατά 9,2% στις 23,26 μονάδες, γεγονός που εν πολλοίς συνδέεται και με τη νέα άνοδο στις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται στο 1,512%.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 2,5% σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών American Airlines και JetBlue, μετά την υποβάθμισή τους από την Goldman Sachs, ενώ πτώση άνω του 1% καταγράφει και οι τίτλοι των τεχνολογικών κολοσσών Facebook και Apple.

Απώλειες, τέλος, καταγράφουν και οι μετοχές των Boeing και General Electric, οι οποίες υποχωρούν άνω του 1%.

Μάκρο

Σημαντικά ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ADP, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, παρά την άνοδο των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκαν σε 568.000 έναντι 340.000 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 430.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ADP: Σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider