Μικρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται τα αμερικανικά αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται τα αμερικανικά αποθέματα
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 74,65 δολάρια και το Brent στα 78,36 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Πέμπτη μετά από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και παρά το γεγονός ότι η αγορά έχει θορυβηθεί από τις εκτιμήσεις για μελλοντική ανεπάρκεια στην κάλυψη της ζήτησης.

Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε οκτώ εβδομάδες και ενώ το δολάριο ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο μέσα σε ένα περίπου ένα χρόνο.

Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται επίσης υπό πίεση "επειδή το δολάριο έχει δείξει αρκετά καλή αντοχή τις τελευταίες δύο ημέρες", πιέζοντας τις τιμές για το αργό πετρέλαιο σε δολάρια, δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί, αλλά "δεν αποκαθίσταται αρκετά γρήγορα για να μετριάσει τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό", συμπλήρωσε.

Η EIA ανέφερε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για όγκους που ξεπερνούν τις προσδοκίες για μέση πτώση 4,5 εκατομμυρίων βαρελιών που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (14:15 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 74,65 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,25% και το Brent στα 78,36 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,36%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider