«Ανεβάζει ταχύτητες» η Wall Street καθώς η Fed επέδρασε θετικά στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανεβάζει ταχύτητες» η Wall Street καθώς η Fed επέδρασε θετικά στις αγορές
wall street
Σε ανοδική τροχιά για 2η συνεχή ημέρα κινείται η Wall Street καθώς δείχνουν να υποχωρούν οι φόβοι μιας επέκτασης της κρίσης της Evergrande ενώ οι αγορές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία υποδέχτηκαν θερμά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed.

Σε ανοδική τροχιά για 2η συνεχή ημέρα κινείται η Wall Street καθώς δείχνουν να υποχωρούν οι φόβοι μιας επέκτασης της κρίσης της Evergrande ενώ οι αγορές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία υποδέχτηκαν θερμά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed. Ωστόσο, τα εβδομαδιαία στοιχεία για την αγορά εργασίας έδειξαν αύξηση της ανεργίας.

Ο Dow Jones κάνει άλμα 546 μονάδων ή 1,58%, στις 34.682 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 57,40 μονάδες 1,31% στις 4.439 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 0,92%, ή 136 μονάδες, στις 15.033 μονάδες.

Η Salesforce αλλά και η JPMorgan ηγούνται της ανόδου στο βιομηχανικό δείκτη με κέρδη 6,37% και 3,41%, με την Caterpilar να ακολουθεί στο 3,18%.

Παράλληλα, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο ενισχύεται, φτάνοντας στο 1,404%.

Σύμφωνα δημοσίευμα της WSJ, οι αρχές της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη κάλεσαν τον κολοσσό στον κλάδο των ακινήτων, Evergrande, να έρθει σε επικοινωνία με τους κατόχους των ομολόγων ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία. Ακόμα, αναφέρεται πως η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους τοπικούς αξιωματούχους ανά τη χώρα να παρέμβουν μόνο την τελευταία στιγμή εάν η Evergrande δεν μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της με τους προβλεπόμενους τρόπους.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από τις ανακοινώσεις της Fed πως δεν θα προχωρήσει άμεσα στο tapering του προγράμματος αγοράς assets. Eπίσης, σταθερά κοντά στο μηδέν κράτησε τα επιτόκια δανεισμού της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Τζερόμ Πάουελ, ωστόσο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του, αναφέρθηκε στις διχογνωμίες στο εσωτερικό της FOMC: «Πολλοί στην επιτροπή πιστεύουν ότι έχει επιτευχθεί το τεστ της ουσιαστικής περαιτέρω προόδου για την απασχόληση... Υποθέτω ότι η δική μου άποψη είναι ότι το τεστ για ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο στην απασχόληση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας σε σχέση με τα standards που έχουν τεθεί για την πρόοδο στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, στις 351.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα διαψεύδοντας αρνητικά τους αναλυτές, που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 320.000. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζεται για την κατάρρευση της Evergrande

Fed: Σταθερά τα επιτόκια, έρχεται σύντομα το tapering

Στις 351.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider