Ισχυρή επάνοδος στα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή επάνοδος στα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ενίσχυση άνω του 1% σημείωσαν οι περισσότεροι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ανακάμπτοντας μετά από τις ισχυρές χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές οι εξελίξεις γύρω από την κινεζική Evergrande.

Πέρα από το ενδιαφέρον για τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στην Κίνα, οι επενδυτές αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το χρόνο και το εύρος μείωσης (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Στα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, η προσοχή στρέφεται στις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας την προσεχή Κυριακή και στη νέα ηγεσία που θα διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,88% στις 458.13 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 1,37% στις 4.099 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε 1,13% στις 6.982 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 1,41% στις 15.345 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 1,50% στις 6.552 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,22% στις 25.353 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 1,19% στις 8.758 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη άνω του 36% κατέγραψε η μετοχή της Universal Music Group, στην πρώτη της συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιριών, μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν από τους επόμενους μήνες τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες της ΕΕ και της Βρετανίας.

Στο χώρο των τραπεζών, η JPMorgan Chase & Co. άνοιξε την πρώτη της ψηφιακή τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη, καθώς επεκτείνει τη δραστηριότητα της εμπορικής τράπεζας στην Ευρώπη. Η τράπεζα, ονόματι Chase, «άνοιξε» και επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμού χωρίς χρέωση. Η κίνηση θα τοποθετήσει τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα «απέναντι» από κορυφαία βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι: HSBC, Barclays, Lloyds and NatWest, καθώς και start-ups όπως η Monzo και η Starling. Παράλληλα, η νέα ψηφιακή τράπεζα, θα «αναθερμάνει» την κόντρα της JPMorgan με την Goldman Sachs, η οποία λάνσαρε τη δική της ψηφιακή τράπεζα «Marcus» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Μάκρο

Στη Βρετανία, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον κρατικό δανεισμό, ο οποίος εμφανίζεται μειωμένος για τον Αύγουστο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι περιορισμοί που είχαν τεθεί λόγω Covid-19 συνεχίζουν να χαλαρώνουν. Ο δανεισμός του κράτους, ο οποίος είναι η διαφορά μεταξύ των φορολογικών εσόδων και των εξόδων, ανήλθε στα 20,5 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δηλαδή 5,5 δισ. χαμηλότερα από ότι ήταν τον Αύγουστο του 2020. Ωστόσο, παρά την πτώση, το ποσό αυτό αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί, για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιχείρηση ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider