«Ελπίδα» για επανεκκίνηση των ταξιδιών προς τις ΗΠΑ - Αναμένουν το «οκ» οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ελπίδα» για επανεκκίνηση των ταξιδιών προς τις ΗΠΑ - Αναμένουν το «οκ» οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες
Οι νέοι κανονισμοί θα απαιτούν από όλους τους διεθνείς επισκέπτες που φτάνουν στις ΗΠΑ να παρουσιάζουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού.

Να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους - υποψήφιους - επισκέπτες εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από τον Νοέμβριο του 2021, επανεξετάζοντας μια σειρά από περιορισμούς που εφαρμόζονταν στο σύνολο χωρών, χωρίς κριτήρια εμβολιασμού.

Οι νέοι κανονισμοί θα απαιτούν από όλους τους διεθνείς επισκέπτες που φτάνουν στις ΗΠΑ να παρουσιάζουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, με εφαρμογή από τις αρχές Νοεμβρίου, δίνοντας χρόνο στις υπηρεσίες και τις αεροπορικές εταιρείες «να προετοιμαστούν».

Σύμφωνα με το CNN, οι πλήρως εμβολιασμένοι ξένοι και Αμερικανοί πολίτες που επισκέπτονται ή επιστρέφουν στις ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid, έως και τρεις ημέρες πριν από την πτήση. Ενώ δεν θα απαιτείται κανένα διάστημα καραντίνας με την άφιξη τους στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται, οι ταξιδιώτες θα καλούνται να συμπληρώνουν μία φόρμα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία θα συλλέγεται από τις αεροπορικές και θα χρησιμοποιείται για την ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών στην περίπτωση θετικού κρούσματος. Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να κρατούν αρχείο αυτών των στοιχείων για 30 ημέρες.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Τιερί Μπρετόν, πως οι Ευρωπαίοι που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca θα μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο παρότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αναγνωρισμένο από την αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπρετόν: Οι Ευρωπαίοι που έχουν εμβολιαστεί με το AstraZeneca θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Η ΕΕ χαιρετίζει την άρση των περιορισμών από τις ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους Ευρωπαίους

gazzetta
gazzetta reader insider insider