Ξένα Χρηματιστήρια
10-09-2021 | 23:31

Ο Dow έχασε περισσότερες από 270 μονάδες - Πτώση για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα

Newsroom
Μοιράσου το
wall street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκε πτωτικά ο Dow Jones καθώς συνεχίζεται η οικονομική αβεβαιότητα. Ο δείκτης έχασε 271,7 μονάδες ή -0,8% κλείνοντας στις 34.607,72 μονάδες το βράδυ της Παρασκευής.

Ο S&P 500 έχασε σχεδόν 0,8% στις 4.458,58 μονάδες και ο Nasdaq Composite είχε πτώση -0,9% στις 15.115,49 μονάδες.

Η Apple ήταν το μεγαλύτερο «βαρίδι» για τον Dow, καταγράφοντας πτώση 3,3%, μετά την απόφαση δικαστηρίου στην Καλιφόρνια κατά της Apple.

Οι μετοχές στον κλάδο του Gaming, όπως οι AppLovin και Zynga εκτοξεύθηκαν την Παρασκευή. H AppLovin, η οποία έχει αρκετά game studios, είδε την μετοχή της να ανεβαίνει πάνω από 10%, ενώ η Zynga είχε άνοδο κοντά στο 9%. Η Playtika κέρδισε πάνω από 9% και η Roblox είχε άνοδο άνω του 4%.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών που επηρεάζονται από την δικαστηκή απόφαση για τις in-app αγορές, όπως οι: Spotify, Match και Duolingo.

Το κλίμα στην αγορά παρέμεινε επηρεασμένο από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα να υποδεικνύουν πως η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας επιβραδύνεται, την στιγμή που οι ΗΠΑ καταγράφουν μία νέα έξαρση των λοιμώξεων, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την πορεία ανοίγματος της οικονομίας.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010 διαμορφώθηκαν οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με τον ρυθμό του πληθωρισμού των τιμών χονδρικής τους τελευταίους 12 μήνες να καταγράφει άνοδο 8,3%.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, την στιγμή που οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,6%.

Εταιρικά νέα

Ο CEO του Tinder, Τζιμ Λανζόνε, αναλαμβάνει νέος επικεφαλής του Yahoo, μετά από την εξαγορά της τελευταίας από την Apollo Fund.

Την αλλαγή στην ηγεσία του Yahoo γνωστοποίησε με εσωτερικό mail προς τους εργαζομένους της εταιρείας ο απερχόμενος CEO, Γκουρού Γκοράπαν και το οποίο δημοσίευε το CNBC.

Παράλληλα, η UPS ανακοίνωσε την εξαγορά της Roadie, μιας startup που συνδέει καταναλωτές με οδηγούς για την παράδοση προϊόντων την ίδια μέρα, χωρίς να γίνεται γνωστό το ύψος της συναλλαγής.

Η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση της επωνυμίας της Roadie, ενώ η UPS ανακοίνωσε πως τα προϊόντα της Roadie θα είναι ξεχωριστά από το δίκτυο διανομών της, όπως και το αντίστροφο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.