Διευρύνεται για 4η ημέρα το αρνητικό σερί στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Διευρύνεται για 4η ημέρα το αρνητικό σερί στην Wall Street
Πτωτικές τάσεις καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και των αποφάσεων της Fed.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και αναφορικά με ενδεχόμενες αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Fed.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 140 μονάδες ή 0,4% στις 34.890 μονάδες, διευρύνοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το αρνητικό του σερί.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο S&P 500, ο οποίος διαμορφώνεται στις 4.499 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,32%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 15.279 μονάδες, με πτώση 0,04%.

Στο ταμπλό, μικρά κέρδη που δεν ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι τίτλοι των Apple, Facebook και Amazon, συμπαρασύροντας σε θετικό έδαφος τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ ισχυρή πτώση 7% καταγράφει η μετοχή της GameStop, παρά τα θετικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Απώλειες καταγράφουν και οι τίτλοι των αεροπορικών κολοσσών των ΗΠΑ, με τις United, American και Southwest Airlines, καθώς η επιδείνωση των πανδημικών δεικτών στις ΗΠΑ δημιουργεί ανησυχία για ενδεχόμενη επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων.

Μάκρο

Θετικά αποτιμά η αγορά τα νέα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 310.000 την περασμένη εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο της εποχής του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones, οι αιτήσεις αναμένονταν συνολικά στις 335.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider