Με απώλειες η επάνοδος της Wall Street - Στις -230 μονάδες ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες η επάνοδος της Wall Street - Στις -230 μονάδες ο Dow
Νευρικότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τη χθεσινή αργία στις ΗΠΑ.

Με εμφανή σημάδια νευρικότητας ξεκινούν την εβδομάδα οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τη χθεσινή αργία για την Ημέρα Εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω σεναρίων για το εάν η ανάσχεση στην πορεία ανάκαμψης του μεγαλύτερου ΑΕΠ του κόσμου θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed). Η προσοχή εστιάζεται στο εάν η μείωση (tapering) στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Fed θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ, που γεννά ανησυχίες για την εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,63% ή 224 μονάδες στις 35.140 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,28% στις 4.522 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει οριακά 0,09% στις 15.376 μονάδες.

Σημειώνεται ότι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Bitcoin, με τον βετεράνο επενδυτή Μαρκ Μόμπιους, να αναφέρει πως απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα της χώρας είναι σχεδόν απίθανο να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλες χώρες

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Συνολικά 13,6 δισ. δολάρια θα επενδύσει η Toyota για την ανάπτυξη, κατασκευή και διάθεση μπαταριών, σε διάστημα δέκα ετών, καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο στοχεύει στη διατήρηση της κορυφαίας θέσης στον «αγώνα» για οικονομικότερα και με καλύτερη απόδοση ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Ο ιαπωνικός όμιλος παρουσίασε τα σχέδια του για το επόμενο διάστημα, σε μία κίνηση που στόχο είχε να κατευνάσει την κριτική για την «αργή» μεταστροφή στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, επειδή έχει κυρίαρχη θέση μεταξύ των υβριδικών.

Έναντι 2,2 δισ. δολαρίων θα αγοράσει την Columbia Property Trust, η Pacific Investment Management Company (PIMCO), όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, καθώς η επενδυτική επικεντρώνεται στην αγορά ακινήτων που στεγάζουν γραφεία, η αξία των οποίων σημειώνει πτώση λόγω της τηλεργασίας και της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η PIMCO θα αγοράσει την Real Estate Investment Trust Columbia Property, έναντι 19,30 ανά μετοχή σε μετρητά. Ενώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η συμφωνία εκτιμάται στα 3,9 δισ. δολάρια και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά των επενδυτικών υπηρεσιών της τράπεζας Brown Brothers Harriman & Co’s (BBH) έναντι του ποσού των 3,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τρίτη η State Street Corp.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η εξαγορά θα περιλαμβάνει την επιμέλεια και την λογιστική διαχείριση των κεφαλαίων της BBH αλλά και τις επενδυτικές υπηρεσίες που παρέχει παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με συγκρατημένες κινήσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider