Toyota: Στροφή στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα - Επένδυση 13,6 δισ. δολαρίων για νέες μπαταρίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Στροφή στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα - Επένδυση 13,6 δισ. δολαρίων για νέες μπαταρίες
Ο ιαπωνικός όμιλος παρουσίασε τα σχέδια του για το επόμενο διάστημα, σε μία κίνηση που στόχο είχε να κατευνάσει την κριτική για την «αργή» μεταστροφή στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Συνολικά 13,6 δισ. δολάρια θα επενδύσει η Toyota για την ανάπτυξη, κατασκευή και διάθεση μπαταριών, σε διάστημα δέκα ετών, καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο στοχεύει στη διατήρηση της κορυφαίας θέσης στον «αγώνα» για οικονομικότερα και με καλύτερη απόδοση ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Ο ιαπωνικός όμιλος παρουσίασε τα σχέδια του για το επόμενο διάστημα, σε μία κίνηση που στόχο είχε να κατευνάσει την κριτική για την «αργή» μεταστροφή στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, επειδή έχει κυρίαρχη θέση μεταξύ των υβριδικών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρουν πως βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος για την ανάπτυξη της νέας γενιάς στέρεων μπαταριών μέχρι το 2025. Οι στέρεες μπαταρίες προσφέρουν καλύτερο χρόνο φόρτισης, μεγαλύτερη απόσταση και είναι ασφαλέστερες σε σχέση με τις μπαταρίες «υγρού υλικού», αν και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota Motor: Κέρδη ρεκόρ στο τρίμηνο -Προειδοποιεί για ημιαγωγούς και κρούσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider