State Street Corp: Εξαγοράζει τις επενδυτικές υπηρεσίες της BBH έναντι 3,5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
State Street Corp: Εξαγοράζει τις επενδυτικές υπηρεσίες της BBH έναντι 3,5 δισ. δολαρίων
Την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά των επενδυτικών υπηρεσιών της τράπεζας Brown Brothers Harriman & Co’s (BBH) έναντι του ποσού των 3,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τρίτη η State Street Corp.

Την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά των επενδυτικών υπηρεσιών της τράπεζας Brown Brothers Harriman & Co’s (BBH) έναντι του ποσού των 3,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τρίτη η State Street Corp.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η εξαγορά θα περιλαμβάνει την επιμέλεια και την λογιστική διαχείριση των κεφαλαίων της BBH αλλά και τις επενδυτικές υπηρεσίες που παρέχει παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Η BBH - η οποία ιδρύθηκε το 1818 στη Νέα Υόρκη- θα συνεχίσει την δραστηριοποίησή της σε υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων και private banking μετά την πώληση των επενδυτικών της υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Η εξαγορά θα αυξήσει τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η State Street κατά 5,4 τρισ. δολάρια στα 31,9 τρισ. δολάρια, ενώ θα δώσει στην εταιρεία με έδρα την Βοστώνη την δυνατότητα να επεκτείνει την σημαντικά την επενδυτική της δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider